Penyerang Moscow Kami Melakukannya Untuk Wangvvvvvv

Penyerang Moscow : Kami Melakukannya Untuk Wang

Pada video yang bocor, pengganas itu melaporkan mengaku bahawa mereka melakukannya untuk wang itu. Salah seorang daripada mereka berkata dia dijanjikan setengah juta rubel (lebih sedikit $5,000) untuk melakukan serangan itu.

Terima Kasih Atas Sokongan Anda

https://www.youtube.com/watch?v=1jIerKj9GUo

4 Pengganas didakwa di mahkamah. Empat mereka ialah Dalerdzhon Mirzoyev, Saidakrami Murodali Rachabalizoda, Shamsidin Fariduni dan Muhammadsobir Fayzov. Kesemua mereka berasal dari Tajikistan. Insiden itu melibatkan tembakan di bangunan kerajaan, mengakibatkan kematian.

Video yang menggambarkan sesi soal siasat yang keras didakwa dibocorkan oleh pasukan keselamatan Rusia, dengan laporan menunjukkan bahawa sekurang-kurangnya seorang telah mengalami kejutan elektrik. Mereka mempunyai mata hitam, telinga berbalut berat dilaporkan akibat terputus separa semasa penahanannya. Mirzoyev juga diperhatikan dengan beg plastik koyak di lehernya. Wajah Fariduni sangat bengkak, Fayzov seolah-olah kehilangan mata.

Awal minggu lalu, Perdana Menteri Anwar Ibrahim mengeluarkan kenyataan,

“Bagi pihak rakyat Malaysia, saya ingin menyampaikan rasa simpati dan takziah kepada mangsa, keluarga mereka, serta rakyat Rusia. Amuk yang mengerikan dan biadab ini tidak mempunyai tempat di dunia bertamadun. Hakikat bahawa serangan itu berlaku di dewan konsert utama, pusat budaya, hampir pasti dengan reka bentuk, dikira untuk menyebabkan kerosakan maksimum.

Selain itu, sebagai seorang Muslim, saya rasa terdorong untuk menekankan bahawa kekejaman yang sangat keji ini tidak boleh dikatakan mewakili Islam atau, sememangnya, mana-mana agama. Oleh itu, kita mesti menentang dengan tegas membenarkan kejahatan dan kejahatan sedemikian mengatasi ajaran dunia yang damai dan mulia.

Malaysia bersedia untuk bekerjasama dengan semua rakan kongsinya, termasuk Persekutuan Rusia, dalam perjuangan bersama kita menentang keganasan.”

Adalah penting untuk diperhatikan bahawa banyak serangan pengganas ini tidak ada kaitan dengan Islam atau Islam. Kebanyakan mereka hanyalah orang asli yang diupah yang dibayar untuk melakukan jenayah keganasan.

Mereka bukan Islam sebenar tetapi merupakan orang yang dibayar gaji.

Rujakan

BBC https://www.bbc.com/news/world-europe-68652380
Wio News https://www.wionews.com/world/moscow-concert-hall-attack-russian-charges-four-suspects-amid-reports-they-did-it-for-money-703914?fbclid=IwAR0oBCkr9_pBT7xkElY1ixatSUfhwUUuoZjeStL5_-6Pdo9tX6u5rHsnW4s
Youtube. https://www.youtube.com/watch?v=1jIerKj9GUo
Facebook. https://www.facebook.com/photo/?fbid=394815619834011&set=pcb.394817786500461
Alternative Nachrichten. https://alternativenachrichten.com/global/1020/
Últimas Noticias De España https://ultimasnoticiasdeespana.com/all/719/

Related Posts

Translate »