Minions | Mereka Hidup Di Antara Kita

“Minions” | Mereka Hidup Di Antara Kita

Terima Kasih Atas Sokongan Anda

Minions (2015)

Filem “Minions” merupakan komedi animasi Amerika 2015 yang dihasilkan oleh Illumination Entertainment dan diedarkan oleh Universal Pictures. Ia berfungsi sebagai prekuel kepada siri “Despicable Me”, dengan menumpukan kepada pencarian Minions untuk seorang tuan jahat baru. Filem ini menampilkan suara seperti Sandra Bullock, Jon Hamm, dan Steve Carell. “Minions” menerima ulasan campuran, memuji animasi dan lakonan suara tetapi mengkritik pembangunan watak dan humor. Ia menghasilkan pendapatan sebanyak $1.159 bilion di seluruh dunia, menjadi salah satu filem terlaris pada tahun 2015. Satu sekuel, “Minions: The Rise of Gru,” telah dikeluarkan pada tahun 2022, meneruskan kejayaan francais tersebut.

Minions dalam filem “Minions” digambarkan secara tidak sengaja menggelungkan Tyrannosaurus ke dalam gunung berapi, antara kejadian-kejadian lain seperti membiarkan seorang manusia gua diterkam oleh beruang, menindih seorang Firaun di bawah sebuah piramid, dan mendedahkan Count Dracula kepada cahaya matahari. Peristiwa-peristiwa ini menyebabkan isolasi Minions dan usaha mereka untuk mencari tuan baru untuk dilayani.

Bos #1 | Tyrannosaurus

Tyrannosaurus rex, atau T. rex, adalah sejenis dinosaur ikonik dari zaman Kapur Akhir, kira-kira 68 hingga 66 juta tahun yang lalu. T. rex adalah antara karnivor darat terbesar, mencapai panjang sehingga 40 kaki dan berdiri 15 hingga 20 kaki tingginya pada pinggul. Kepalanya yang besar, dipenuhi dengan gigi sepanjang hampir kaki, adalah yang menonjol.

T. rex memangsa dinosaur lain dan mungkin mengumpulkan bangkai. Rahangnya yang kuat dan gigi bergerigi sempurna untuk mengoyak daging. Kakinya yang kuat menunjukkan bahawa ia adalah pelari pantas, mampu mengejar mangsa. Dan berlari di atas batu.

Dalam adegan yang lucu dan kacau dalam filem “Minions”, makhluk kuning yang manis secara tidak sengaja mendapati diri mereka dalam keadaan di mana mereka akhirnya menggelungkan Tyrannosaurus rex ke dalam gunung berapi. Kecelakaan bermula apabila dua daripada Minions memutuskan untuk makan pisang. Kecelakaan ini hanyalah salah satu dari banyak pengembaraan Minions yang mereka terjerat dalam usaha mereka mencari tuan jahat baru. Adegan ini memperlihatkan kelakar tanpa disengajakan Minions, menambahkan kepada nada whimsikal dan ringan filem tersebut ketika mereka menavigasi melalui siri kecelakaan dan cabaran dalam gaya slapstick khas mereka.

Boss #2 | Manusia Gua

Semasa Zaman Batu, khususnya dalam zaman Paleolitik, individu-individu ini tinggal di gua, tempat perlindungan batu, atau struktur sementara yang mudah yang dibuat daripada dahan dan kulit binatang. Mereka adalah pemburu-pengumpul, bergantung pada berburu haiwan liar dan mengumpul tumbuhan untuk hidup. Manusia Paleolitik membangunkan perkakas batu yang mudah, menguasai penggunaan terkawal api, dan mencipta beberapa bentuk seni yang paling awal yang diketahui, termasuk lukisan gua, petroglyphs, dan patung-patung.

Dalam filem “Minions,” makhluk kuning yang manis ini mendapati diri mereka dalam kecelakaan di mana mereka secara tidak sengaja membiarkan pemimpin manusia gua diterkam oleh beruang. Pemimpin manusia gua itu pada mulanya menumbuk seekor monyet. Seekor beruang mendapat mereka. Dan dia akan menggunakan gada.

Sebatang gada untuk melawan beruang itu.

Tetapi Minions memberinya beberapa penemuan moden seperti penyapu lalat sebagai gantinya…

Lebih baik jika Minions memberinya sesuatu yang lebih kuat seperti yang kamu tahu. Sebuah Pistol.

Boss #3 | Firaun

Firaun Mesir kuno, yang dihormati sebagai raja-raja dewa, memerintahkan pembinaan piramid yang megah sebagai tempat peristirahatan kekal mereka. Struktur monumen ini, dibina selama berabad-abad dengan ketepatan dan kerja keras yang luar biasa, berdiri sebagai lambang kekalahan kuasa ilahi, kekayaan, dan kuasa Firaun. Berfungsi sebagai makam dan monumen untuk kehebatan mereka, piramid mewakili kemegahan dan kebijaksanaan tamadun Mesir kuno, menawan imaginasi manusia di seluruh dunia selama beribu-ribu tahun.

Minions, dalam usaha mereka untuk melayani tuan yang paling jahat dalam sejarah, secara tidak sengaja “menghancurkan seorang Firaun di bawah sebuah piramid setelah membina dengan terbalik”. Firaun dan pengikutnya. Ini disenaraikan sebagai salah satu peristiwa yang menyebabkan Minions terdesak ke dalam isolasi, sebelum mereka berusaha untuk mencari tuan baru untuk dilayani.

Minions, dalam usaha mereka untuk melayani tuan yang paling jahat dalam sejarah, pergi untuk meraikan Hari Jadi Count Dracula dengan membangunkannya pada siang hari. Dan mereka sengaja “secara tidak sengaja mendedahkan Count Dracula kepada sinar matahari” Dan tentu saja. Count Dracula sudah tentu, dipercikan oleh sinar matahari. Dan Dracula berubah menjadi debu pada ulang tahunnya yang ke-357.

Boss #4 | Napoleon Bonaparte

Napoleon Bonaparte, seorang tokoh penting dalam sejarah, bangkit dari ketidakdikenalan relatif untuk menjadi Maharaja Perancis pada awal abad ke-19. Kepintaran militernya dan kecerdasan strateginya mengakibatkan siri penaklukan di seluruh Eropah, mengubah landskap politik benua tersebut. Reformasi ambisius Napoleon, yang dikenali sebagai Kod Napoleon, memodenkan sistem undang-undang dan institusi Perancis.

Tentu saja, kemudian Minions menyertai Tentera. Tentera Perancis. Minions mengalami pertemuan singkat dengan Napoleon Bonaparte, Maharaja dan jeneral Perancis, yang akhirnya mengakibatkan mereka terasing. Minions “secara tidak sengaja menembak meriam ke arah Napoleon semasa berkhidmat di Rusia” semasa perkhidmatan kepada beliau.

Minions | Mereka Hidup Di Antara Kita

Minions adalah makhluk kecil berwarna kuning yang telah wujud sejak permulaan zaman, berkembang untuk melayani tuan-tuan jahat paling terkenal dalam sejarah. Selepas secara tidak sengaja membunuh bos-bos jahat mereka sebelum ini, Minions jatuh ke dalam kemurungan kolektif tanpa seorang tuan untuk dilayani. Tiga Minions yang bernama Kevin, Stuart, dan Bob memulakan misi untuk mencari pemimpin jahat baru.

Minions dan Scarlet Overkill

Pada tahun 1968, trio tersebut melancong ke Bandar New York dan menemui Villain-Con, sebuah konvensyen untuk penjahat. Di sana mereka bertemu dengan Scarlet Overkill, penjahat super wanita pertama di dunia, yang menggaji mereka sebagai tukang henchman baru. Scarlet membawa Minions ke London dan memberi mereka tugas untuk mencuri mahkota British dari Ratu Elizabeth II, berjanji untuk memberi ganjaran kepada mereka jika berjaya.

Minions merompak Mas Tower London tetapi hampir ditangkap. Semasa kejaran, Bob menarik Pedang di Batu, menjadikannya Raja baru England. Marah, Scarlet memenjarakan Kevin, Stuart, dan Bob dalam dungeon. Klan Minion yang lain tiba di London untuk menyelamatkan mereka.

Pada hari penobatan Scarlet, Minions melarikan diri dan cuba meminta maaf kepadanya. Walau bagaimanapun, rakan-rakan jenayah Scarlet mula memburu Minions. Dalam kekacauan itu, Kevin membesar menjadi saiz raksasa dan menyelamatkan rakan-rakannya. Tepat pada saat filem berakhir, Minions melihat Gru, penjahat dari filem “Despicable Me”, dan memutuskan untuk mengikutinya sebagai tuan baru mereka.

Rujukan

Google | | Bing | | Be | | Wikipedia | | Indiatimes | | Story Mirror | | Kiddle Co | | My | | Instagram | |

Related Posts

Translate »